Tips voor meer energie

Voel je je uitgeblust?

Zelfzorg is belangrijk. En grenzen stellen. Je kunt niet alles. Je lichaam kan zich prima herstellen, mits je geen onderliggende gezondheidsproblemen hebt. Hieronder vind je een aantal snelle tips:

1. Eet voldoende groenten (400 gram per dag) in alle kleuren van de regenboog. Daar houd je lichaam van. Sla geen maaltijden over.

2. Zorg voor balans. Na inspanning zorg je voor ontspanning. Balans is geen stilstaand iets. Kies ontspanning die bij je past: lees een boek, neem een bad, maak een wandeling, ga naar buiten, knuffel.

3. Luister goed naar de signalen van je lichaam: heb je honger, of is het dorst, slaap, stress, eenzaamheid etc. en reageer erop. Negeren van de signalen is wat op lange termijn klachten oplevert.

4. Ga op tijd naar bed en zorg voor voldoende pauzes gedurende de dag.  Houd een vast slaapritme aan. Als je uitgeput bent is het goed om overdag een dutje te doen, max. 30-60 minuten en niet te laat op de dag. Beperk prikkels voor je gaat slapen.

5. Verban geen complete voedingsgroepen uit je dieet. Dit kan uitmonden in tekorten, met eetbuien of overeten tot gevolg. Koolhydraten bijvoorbeeld, zijn een belangrijke bouwstof voor je lichaam. Maar overdrijf niet en kies bewust. Dit onderwerp verdient een aparte blog ♥

 

Lees meer in mijn blogs.

Daar vind je ook meer over mijn visie en filosofie.

Of boek een gratis sessie:

Ja, ik wil graag kennismaken:

8 + 8 =

Weer lekker in je vel, fit en energiek met praktische tips.

Ik ben Petra den Dulk

en ik help ambitieuze vrouwen van boven de veertig die niet echt lekker in hun vel zitten (fysiek, mentaal, of allebei) om weer blij zijn met wat ze in de spiegel zien, beter te slapen, beter te eten en meer energie te hebben. Als vitaliteitscoach bied ik duurzame hulp, geen ‘quick fix’, en begeleid je met wat zich afspeelt in hoofd, hart en buik. Ik bied maatwerk om een andere levensstijl aan te leren die bij je past, zodat je je zo lang mogelijk gezond en vitaal voelt. Zonder obsessie met eten, sporten, of heel erg streng moeten zijn. Zodat je weer kunt gaan genieten van alles dat het leven je te bieden heeft. Lees meer over mij 

 

 

Mijn droom

Mijn grote droom is dat vrouwen door goed voor zichzelf te zorgen de strijd met hun lichaam achter zich kunnen laten, zodat ze weer ruimte, aandacht en energie hebben voor dat wat er werkelijk toe doet.

Ik geloof dat de wereld niet compleet is zonder vrouwelijke energie en ik bied programma’s waarin vrouwen leren om beter voor zichzelf te zorgen en beter naar zichzelf te luisteren op een manier die wél werkt. Zodat zij energie en enthousiasme hebben om hun dromen waar te maken, en de vrouwelijke energie vrijkomt die we zo hard nodig hebben op aarde.

“Het is heel fijn om met iemand te praten die echt naar je luistert, en die precies aangeeft waar ik mezelf voor de gek houd. We hebben allemaal een klankbord nodig en Petra is heel positief, geruststellend en bemoedigend.”

Linda

“Tijdens de coaching was er openheid en veel vertrouwen om ook echt stappen te kunnen zetten.  Ik ben Petra dankbaar dat ik na dit half jaar sta waar ik nu sta en zelf weer goed verder kan.”

Meike

“Ik ben je dankbaar, Petra. Ik ben niet alleen 10 kilo kwijt, er wordt ook weer gelachen in huis!”

Gerda

De Kunst van Lichter Leven I a Limitless Life company I Petra den Dulk
06-22243135 I info@dekunstvanlichterleven.nl