Veel mensen zijn bang geworden voor vetten. Ze eten alleen halvarine of margarine, geen roomboter, geen dierlijk vet, geen kaas, omdat ze bang zijn teveel calorieën binnen te krijgen.

Er zijn twee redenen om het vooral wel te doen. De eerste is dat we gezonde vetten nodig hebben, als voedings- en brandstof voor onze cellen in de vorm van visolie, olijfolie, noten, zaden, pitten. En ja, ook roomboter is gezond.

De tweede reden is namelijk: voldoening en verzadiging. Je zit sneller vol en voelt je meer voldaan als je jezelf toestaat gewoon wat vet te nemen of toe te voegen. Saladedressing, champignons met knoflook in roombotergebakken, kaas op een bruine botherham, een appel met een lik pindakaas.

Natuurlijk hoef je niet door te slaan, geniet met mate, maar smul er van!  Je lichaam ervaart veel meer voldoening als je gewoon kunt genieten van de smaak van de producten die je lekker vindt. 

Wil je meer weten over mijn aanbod of een keer met mij sparren over voeding, beweging of ontspanning, en hoe je lekkerder in je vel kunt komen te zitten, neem dan vrijblijvend contact met me op.